Fotograf Norrköping, Linköping, Östergötland med en blick för bilder

Jag heter Fredrik Schlyter och har arbetat som fotograf på heltid i snart 20 år i Norrköping, Linköping i Östergötland. Att hitta nya motiv och bildvinklar är min passion om det så är 700 m upp på en vertikal bergvägg, i snöstorm på fjället eller i ett helt vanligt kontorslandskap. Åtar mig allt från reportagefotografering till rena porträtt i miljö. Har en förkärlek till den ärliga dokumentära bilden tagen utomhus eller inomhus men fotografering i studio funkar också. Mina fotouppdrag är både åt företag, reklambyråer och privatpersoner. Läs mer om mitt fotoarbete.

Jag har tillgång till studio men föredrar att arbeta på fältet ute i naturliga miljöer och arbetsplatser. De vanligaste kunderna är magasins- och kundtidningsproducenter av olika slag. Jag är och har alltid varit en NIKON-fotograf.

Publicerade böcker:

Klättrarens själ

Text Per Calleberg. Boken är baserad på över 120 st av mina bilder. Utgiven 2005 av ICA bokförlag.

Klättring i Östergötland

En Guidebok för klättrare på över 400 sidor. Text och bild och illustrationer är av mig. Utgiven 2011 av bokförlaget Calazo.

Söderköping punkt nu

Står för samtliga bilder. En bok om Söderköping och dess företag, miljöer och personligheter. Utgiven 2015 Text och förlag. Agneta Barle / Ordförrådet

Bildbyrå / Bildarkiv

Jag är ansluten till en av Sveriges mer kvalitetssäkrade bildbyråer vid namn Johner.se Se dessa bilder HÄR. Har tusentals av bilder i mina arkiv kontakta min gärna om du är på jakt efter specifika arkivbilder.

Digital kompetens

Jag är ansluten till svenska fotografernas förbund där jag också har gått SFF´s auktorisationskurs i digital leverans av bild.

Fredrik är en hängiven sökare av motiv och älskar att hitta ovanliga bildvinklar.