Kunder

Kunder och referenser

fd. Chefredaktör för tidningen VAGABOND
Bodil Sjöström skriver om Fredrik.

Vid två tillfällen vandrade vi för att spåra gorillor, det andra var enormt påfrestande. Vid båda låg Fredrik hela tiden steget före med kameran. Jag tänkte ofta, att det var tur att Fredrik också var klättrare. Vem som helst hade inte klarat de strapatser vi utsattes för, åtminstone inte när man samtidigt ska bära kameror och plåta.
När man är ute på uppdrag som resejournalist eller fotograf jobbar man hela tiden. Det finns inte en minut på resan då inte kameran eller anteckningsblocket or med. Hela tiden tar man in intryck, tänker hur reportaget ska loggas upp. Rädd för att missa något. Fredrik är ett levande bevis på detta. Inte en måltid åt vi utan att Fredrik plåtade tepåsar, ölflaskor och fruktfat. Vi transporterades med jeep över savanner, genom byar och längs skakiga vägar. Fredriks fönster var nervevat hela tiden, kameran skjutfärdig i varje ögonblick. Och det syns på resultatet. (Det syntes också på Fredriks armar, den ena var knall brun, den andra vit.) Vi kände inte varandra innan uppdraget. Att resa tillsammans kan vara påfrestande när man inte vet om varandras rutiner, tålamod eller intressen. Men det sa klick redan på Arlanda. Sällan har jag haft ett så bra resesällskap. Så klart har både han och jag våra egenheter, men vi levde med dem, och vi hade ofta nära till ett gott skratt. Vi kallade oss Crazy mzungo safaris. Mzungo betyder ungefär ”vit resenär”.


 

” Holmen producerar årligen en väggkalender tillsammans med framstående fotografer. 2012 år kalender är framtagentillsammans med Fredrik Schlyter och har temat ”Friluftsliv”. Fredrik har en unika förmåga att fånga människan i sin natur. Fredriks kunskap, tillsammans med hans personliga intresse för friluftsliv, ger fotografierna en finess utöver det vanliga. Fredrik är professionell och sätter kunden i centrum.”
HOLMEN Skog  Jeanette Tretten


” Vi anlitade Fredrik för att förnya materialet i vår bildbank. Uppdraget var att fotografera Econovas medarbetare ute i den dagliga verksamheten. Eftersom en stor del av vår produktion sker utomhus ville vi ha en fotograf med öga även för det omgivande landskapet. Fredrik genomförde uppdraget på ett väl genomtänkt sätt och hans vänlighet i mötet med våra medarbetare bidrog till ett riktigt bra resultat.”
Eva Bökman, Kommunikatör Econova AB”Fredrik har hjälp oss med att fotografera vackra vinterbilder på Villa Fridhem. Vi valde att anlita Fredrik för att han en unik känsla för hur bilden skall upplevas och vilket budskap den ger.  Han är mycket lyhörd för våra önskemål och vi kommer garanterat att anlita honom igen.” 
Isabel Wilhelm Marknadschef
Villa Fridhem


 

” Vi ringer Fredrik så snart vi har ett jobb i hans trakter – det kan vara allt från en notisbild till ett reportage. Fredrik är en säker fotograf som alltid leverar och som det är lätt och smidigt att samarbeta med.”
Kung & Partner Katrin Uddströmer


 

” Vi har använt oss av Fredriks bilder på vår webbsida sen vi tog över Rejmyre Gestgifveri för två år sedan. Då gjorde vi en ny webbsida där vi ville ha stämningsfulla bilder. Jag hittade Fredrik genom hans webbsida med bilder som verkligen berörde mig och jag kontaktade Fredrik. Vi har fått väldigt många positiva omdömen om vår webbsida där Fredriks bilder är väldigt viktiga.”
Rejmyre Gestgifveri Carina Måhl


Föredrag referenser

Fredriks förmåga att sy ihop sina fantastiska strapatser med sina ödmjuka tankar kring att sätta mål uppskattas av såväl våra kundföretag som klienter. Inte nog med att Fredrik har bemästrat de mest svårtillgängliga bergen. Han har lyckats fånga det med bilder i världsklass.”  
Jörgen Rosin, Rådgivare Trygghetsrådet.”Vill ni höra en talare som med ord och underbara bilder, beskriver hur man kan arbeta med mål och engagemang i sin verkamhet. Då är Fredrik Schlyter er nästa talare. Genom hans berättelse om upplevelser i samband med olika klättrings utmaningar får man en ny inblick i hur man kan se på svårigheter och vikten av mål. Ekonomiavdelningen på SMHI fick vara med om en verkligt trevlig och intressant föreläsning med underbara fotografier.”

SMHI Ekonomiavd. Martin BergstrandÖvriga föredrags referenser:

– Sydsvenskan i Malmö
– Östergötlands Socialdemokrater
– Astra zenica i Södertälje
– Folkungahälsan Linköping mfl.